BALOGH TÉSZTA ZRT.
alapítva 1993

PARADICSOMOS FUSILLI SONKÁVAL

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítése:
Vöröshagymát apró kockákra vágjuk/reszeljük, olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a szintén kis kockákra vágott sonkánk következik a hámozott parival és angol zellerszárral együtt. A többi hozzávalóval /fűszerrel együtt puhára pároljuk.
Eközben sós/pár csepp olajos lobogó forró vízben roppanósra főzzük a fussilinkat (a szaft és a gőz még puhít rajta,ezért roppanósra:)
Szaft és tészta összeforgatása következik. Egy jó adag reszelt sajttal hintve tálaljuk.

Forrás: http://olcso-receptek.hu

Hozzávalók:
4 személyre: 500 gr száraztészta, fusilli vagy orsó (személyenként kb 15 dkg-t számolunk) 4 db közepes hámozott paradicsom (konzerv is jó) 2 ek sűrített paradicsom 1/2 fej vöröshagyma 2 dl alaplé 2 db szárzeller szál 1 db közepes sárgarépa 1 ágacska kakukkfű 20 dkg füstölt sonka 1 gerezd fokhagyma 1 kk oreganó só,bors 1 kk cukor reszelt sajt a tálaláshoz

Receptek

...