BALOGH TÉSZTA ZRT.
alapítva 1993

Almás vargabéles erdei gyümölcsvelővel és fahéjhabbal Holló Tibor és Sági Szilárd ajánlásával

Elkészítési idő: 0 perc

Elkészítés:

Az áttört túrót keverd el a porcukorral, citromhéjjal, tejföllel, tojássárgájával és fahéjas, mazsolás reszelt almával. Add hozzá a kifőtt finommetéltet, valamint a habbá felvert tojásfehérjét. Egy magasfalú tepsit kenj ki sütőmargarinnal, fektesd bele a réteslap felét, és a fenti masszát öntsd bele.

A réteslap másik felével takard be az egészet, kendd le a tetejét a maradék sütőmargarinnal és közepes forró sütőben süsd pirosra. A tejszínhabot ízesítsd fahéjjal. Az erdei gyümölcskeveréket olvaszd fel, csepegtesd le és keverd össze a lekvárral. Tetszőleges formára lehet vágni tálaláskor a tésztát, halmozd mellé a gyümölcsvelőt és díszítsd a fahéjas tejszínhabbal.

Hozzávalók:
30 dkg Régimódi 2 tojásos Boglyas cérna tészta 1 cs. réteslap, 50 dkg félzsíros túró, 6 db tojás, 10 dkg sütőmargarin, 20 dkg porcukor 3 dkg mazsola, 5 dl tejföl, 1 cs. vaníliás cukor, 1db citrom héja reszelve, 2 db alma, 2 tk fahéj, 5dl tejszínhab, 2 dl erdei gyümölcslekvár 40 dkg friss vagy fagyasztott erdei gyümölcskeverék

Receptek

...